Agent lost waarschuwingsschot Kleine Butjesstraat

Een agent heeft donderdagavond een waarschuwingsschot gelost nadat er in de Kleine Butjesstraat tussen twee mannen ruzie was ontstaan. Het schot werd voorafgegaan door een steekpartij waarbij één van de mannen gewond was geraakt.

“We kregen rond 19.30 uur een melding binnen van een ruzie”, vertelt woordvoerder Jan Visser van de Regiopolitie Groningen. “Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij voor een portiekwoning een 24-jarige man uit Winschoten aan met steekverwondingen. Terwijl de collega’s zich over de man ontfermden vertelde hij dat hij ruzie had gehad met een andere man.”

Visser vertelt verder dat er op een gegeven moment een man met een mes uit de woning kwam en het slachtoffer te lijf ging. “Terwijl hij probeerde het slachtoffer neer te steken zag een agent geen andere mogelijkheid om een waarschuwingsschot te lossen. De verdachte liet hierop gelijk het mes vallen. Door gebruik van pepperspray kon de verdachte, een 28-jarige man uit Groningen, aangehouden worden.”

Het slachtoffer is met steek- en snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Na een korte behandeling kon hij weer huiswaarts. De dader zit vast in het cellencomplex. “De Kleine Butjesstraat is donderdagavond een groot gedeelte van de avond afgesloten geweest in verband met onderzoek. Het onderzoek naar de toedracht zal vrijdag worden voortgezet.”

Luister hier naar woordvoerder Jan Visser van de Regiopolitie Groningen: