Zendmast Hoogersmilde door slecht weer later in bedrijf

nieuws
Foto: Dennis Groen - 112groningen.nl

Het lukt niet om de zendmast in het Drentse Hoogersmilde in augustus weer in bedrijf te stellen. Dat heeft eigenaar Novec vrijdag laten weten.

Op 14 mei werd het hoogste punt van de nieuwe zendmast bereikt en de afgelopen weken zijn medewerkers druk bezig geweest met de afwerking en het plaatsen van de nieuwe antennes. Zij worden daarbij echter tegengewerkt door het slechte weer. Regen, onweer en harde wind hebben er voor gezorgd dat de vertraging misschien wel op gaat lopen tot zo’n twee maanden waardoor de toren volgende maand niet in bedrijf kan.

Precies een jaar geleden stortte de zendmast van Hoogersmilde na een brand in. In de zendmast hingen tientallen antennes van diverse FM radiozenders. Hierdoor viel de ontvangst van deze zenders in het Noorden weg. Ook Digitenne kon niet meer ontvangen worden. Door het opzetten van een noodzendmast in Assen en het plaatsen van steunzenders in onder andere Tjerkgaast werd gepoogd de ontvangstproblemen op te lossen, maar toch zijn verschillende zenders nog altijd niet goed te ontvangen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *