Vestigingen Rabobank worden allemaal getroffen door sanering

nieuws

Bij de Rabobank verdwijnen de komende vier jaar vijftienhonderd tot drieduizend arbeidsplaatsen. Hoeveel arbeidsplaatsen er in de stad verdwijnen is nog onbekend, maar volgens Jan Paul Veenhuizen van FNV Bondgenoten ontkomt geen enkele vestiging aan de sanering. In de stad heeft de Rabobank negen vestigingen.

Een woordvoerder van de Rabobank laat weten dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. De bank schrapt de arbeidsplaatsen om op deze manier één miljard euro te bezuinigen. Ondanks dat het bankbedrijf de financiële crisis tot nu toe goed is doorgekomen ontkomt men er niet aan om te saneren. Dit komt omdat steeds meer klanten gebruik maken van internetbankieren waardoor minder medewerkers nodig zijn. Behalve de arbeidsplaatsen die verdwijnen zullen ook de arbeidsvoorwaarden versoberd worden en gaat de pensioenregeling op de schop.

Veenhuizen betwijfeld of er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. “Omdat het werk dat bij de Rabobank vervalt ook bij andere banken en verzekeringsmaatschappijen vervalt. Veel minder mensen gaan naar bankgebouwen en regelen steeds meer zaken via internet. Deze situatie gaat gewoon arbeidsplaatsen kosten.”

Deel dit artikel: