Shoarmazaak verwoest bij brand Verlengde Hereweg

Een shoarmazaak aan de Verlengde Hereweg is maandagochtend door een grote brand verwoest. De brand is inmiddels onder controle en niemand is gewond geraakt.

De melding kwam om 04.50 uur binnen. De brandweer kwam met twee bluswagens, twee hoogwerkers en diverse ondersteunende wagens ter plaatse. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand in een bovenwoning boven een shoarmazaak. “De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan in de shoarmazaak”, vertelt woordvoerder Hans Coenraads van de Hulpverleningsdienst Groningen. “De brand is vrij laat opgemerkt waardoor het vuur alle tijd had om zich te ontwikkelen en door kon slaan naar de bovenwoning.”

Rond 05.45 uur was het vuur onder controle. Er zijn geen mensen gewond geraakt. De schade aan de woning is erg groot. “De binnenkant is totaal verwoest. Eigenlijk staan er alleen nog wat muren overeind”, zegt Coenraads. Door de brand moesten zeven omwonenden geëvacueerd worden. Zij zijn opgevangen op het politiebureau aan de Rademarkt. “Zij zijn daar op de hoogte gehouden over de laatste stand van zaken. Ook zijn aan de Rademarkt twee ambulances ter plaatse gekomen omdat een aantal bewoners rook had ingeademd. Zij hoefden niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis.”

Wanneer de mensen weer terug mogen naar hun woningen is nog onbekend. “Omliggende woningen hebben rookschade opgelopen. Op dit moment wordt gekeken naar de bouwkundige staat en in de loop van de dag wordt dan duidelijk of men terug mag.” Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, maar vermoedelijk is deze ontstaan in de shoarmazaak. “De Technische Recherche zal hier onderzoek naar doen.”

Luister hier naar Officier van Dienst Koos Poelma van de Groninger brandweer in gesprek met Sebastiaan Scheffer:

Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Brandweer is bezig met nablussen in het pand aan de Hereweg. Foto: Hans Coenraads – twitter.com/brwgroningen