Politie ontdekt bij toeval hennepplantage

De parketpolitie heeft zaterdag bij een bezoek aan een woning in de Klaprooslaan bij toeval een hennepkwekerij ontdekt. Twee personen werden ingerekend.

De agenten telden zeven moederplanten en 185 hennepstekjes. De hennep en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. Een 24-jarige Groninger en een 34-jarige man uit Boerakker die zich in de woning bevonden zijn aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

De ontdekking vond plaats tijdens een serie van 65 huisbezoeken in de hele provincie. De politie vermoedde dat in de woningen mensen verbleven die een celstraf of boete open hadden staan. In totaal werden 15 personen aangehouden. In twee gevallen betaalden familieleden direct de boetes, waardoor een celstraf werd voorkomen. 13 personen hadden minder geluk. De openstaande boetes bedroegen in totaal tienduizend euro. Van de 13 personen moesten bovendien twee nog DNA afstaan.