Ouderenbonden Stad vrezen bezuinigingen

De ouderenbonden in de stad zijn boos. Het SOOG, het samenwerkingsverband van de Groningse ouderenbonden, ontving van de gemeente een zogenaamde vooraankondiging ten aanzien van subsidiebudgetten. Hoewel bezuinigingen niet expliciet worden genoemd, is het SOOG er niet gerust op.

Als de gemeente minder subsidie verstrekt worden ouderenbonden dubbel gepakt, vindt het SOOG. Vanuit het Rijk wordt namelijk ook al bezuinigd. Er wordt onder meer gevreesd dat de subsidie van het onderkomen verdwijnt, alsmede de betaalde functie van de coördinator. Het SOOG is een samenwerking is tussen de bonden Anbo, PCOB en de KBO.

Het SOOG heeft een brandbrief gestuurd naar zowel de gemeente als politieke partijen. Daarin wordt gewaarschuwd dat bezuinigingen de afbraak van welzijnswerk voor ouderen betekent.

Deel dit artikel: