Pandeigenaar hoopt op doorstart slagerij Steentilstraat

Slager Henricus Kroon, eigenaar van het pand aan de Steentilstraat waarin woensdag brand uitbrak, gaat in overleg met slager Van Dijk over een doorstart van diens vestiging na de brand.

Kroon kocht het pand in mei dit jaar terug. Het was eerder eigendom van slagersfamilie Kroon van 1870 tot 1980. De bedoeling was het gebouw in oude luister te herstellen en Van Dijks slagerij te moderniseren.

Het pand brandde grotendeels uit. Of het behouden kan blijven is op dit moment onbekend. Op OOG Radio vertelde Kroon dat hij het gebouw nog niet zelf heeft bekeken. Hij wacht het inspectierapport van de Technische Recherche af. De brand richtte ook ernstige schade aan aan de omliggende panden waarin fietsenhandel Ferwerda gevestigd was.

Willem Peter Meeuwissen in gesprek met Henricus Kroon…