Buskorting voor jongeren en ouderen blijft bestaan

nieuws
Foto: flickr.com/people/alex53/

De tariefkortingen voor ouderen en jongeren in het busvervoer blijven bestaan. Dat heeft het OV-bureau Groningen Drenthe dinsdag besloten.

De concessieverlener heeft in het voorjaar diverse voorstellen gedaan voor de dienstregeling en de tarieven zoals die op 9 december van kracht zullen worden. Het OV-bureau had in 2011 te maken met tegenvallende resultaten en wil daarom in 2012 zes miljoen euro bezuinigingen. Dit zou onder andere verwezenlijkt moeten worden door het schrappen van buslijnen, het laten rijden van minder bussen op momenten dat er minder gebruik wordt gemaakt en tariefstijgingen.

De voorstellen zijn de afgelopen maanden voorgelegd aan OV-Consumentenplatforms, de Provinciale Staten in Groningen en Drenthe en de gemeenteraad van Groningen. Naar aanleiding van de reacties die het OV-bureau kreeg heeft de concessieverlener besloten om het bezuinigingsbedrag terug te schroeven naar 5,5 miljoen euro. Hierdoor kan de ouderenkorting en de jongerenkorting gehandhaafd blijven. De andere voorgenomen tariefstijgingen voor onder andere eurokaartjes, OV-chipkaart en regiotaxi-ritten, zullen wel worden doorgevoerd.