Arrestatieteam pakt twee mannen op na bedreiging met wapen

112
Foto: Sander Graafhuis - 112groningen.nl

Een arrestatieteam heeft vrijdagavond in Haren een 32-jarige Stadjer en een 24-jarige man uit Haren aangehouden bij een woning aan de Rijksstraatweg. De twee zouden bij een ruzie in de Warmoesstraat in de stad Groningen eerder op de dag een wapen hebben getrokken.

De 32-jarige man was vrijdagmiddag samen met twee vrienden naar de woning van zijn 25-jarige ex-vriendin in de Warmoesstraat in de stad gegaan. De vrouw had op dat moment al visite van een 25-jarige en een vijftigjarige man. Toen het trio binnenstapte werd de vrouw en de vijftigjarige met een vuurwapen bedreigd. Het drietal ging er daarna snel vandoor en nam een aantal bezittingen van de vrouw mee. Direct werd de politie gewaarschuwd die vervolgens onder andere in Haren, de woonplaats van één van de mannen, op zoek ging naar het duo.

Halverwege de avond konden twee van de verdachten in de woning in Haren aangehouden worden. De derde verdachte was niet aanwezig. Bij het doorzoeken van de woning werden knalpatronen en bivakmutsen gevonden. Het vuurwapen werd niet gevonden. De politie onderzoekt de zaak.