Weer ov-chipkaart in kleine bussen Qbuzz

nieuws
Foto: busfoto.nl/foto/displayimage.php?pos=-25186

In de kleine bussen die in de concessie Groningen Drenthe worden ingezet, kan vanaf volgende week weer gereisd worden met de ov-chipkaart. De afgelopen twee maanden was dit niet mogelijk.

Het was de bedoeling dat er in de busjes gebruik gemaakt zou gaan worden van mobiele ov-chipkaartapparatuur. Vlak voor het moment dat de apparatuur gecertificeerd zou worden, trok de leverancier zich terug. Reizigers moesten daarom bij de chauffeur een Eurokaartje voor de rit kopen.

Dit was tegen het zere been van reizigersvereniging Rover die opkomt voor de belangen van reizigers. Dit omdat het kopen van losse kaartjes bij de chauffeur veel duurder is dan reizen op saldo op de ov-chipkaart. Rover eiste daarom in een gesprek met het OV-bureau Groningen Drenthe een onmiddellijke klantvriendelijke oplossing.

Het OV-bureau heeft nu laten weten dat er inmiddels genoeg chipkaartapparatuur voor handen is om op de belangrijkste lijnen ingezet te worden. Dit systeem zal de komende weken verder uitgerold worden. Reizigers die vanwege de situatie ernstig financieel benadeeld zijn geldt een coulanceregeling. Gedupeerde reizigers kunnen daarnaast contact opnemen met het OV-bureau.