Vergoeding vrijwilligers moet verdwijnen

SP en Stadspartij hebben dinsdag in de Raadscommissie Werk en Inkomen aan de bel getrokken over de onkostenvergoeding voor vrijwilligerswerk. Binnenkort mogen er geen vergoedingen meer voor vrijwilligerswerk gegeven worden.

Het gaat in Groningen om 205 vrijwilligers, die in welzijnsinstellingen, de zorg , het onderwijs en instellingen voor natuur en milieu ondersteunende activiteiten verrichten. Volgens wethouder Elly Pastoor moet er door de maatregel van het kabinet een bedrag van 200.000 euro in de knip blijven

Anne Riemersma van de Stadspartij en Rosita van Gijlswijk van de SP willen, dat het College naar alternatieve mogelijkheden zoekt, om onkosten van vrijwilligers te vergoeden. Prikkel en motivering om wat voor de samenleving te doen, blijven dan beter gediend vinden zij.