Veel schade bij uitslaande woningbrand

112
Foto: Sander Graafhuis - 112groningen.nl

Er heeft woensdagavond een uitslaande brand gewoed in een woning aan de Ruitersteeg in Haren. Niemand raakte gewond.

De melding van de brand kwam even na 18.00 uur bij de brandweer binnen. Omdat er sprake was van een uitslaande brand werd er gelijk opgeschaald naar ‘middelbrand’, wat betekende dat er twee bluswagens ter plaatse kwamen. Bij aankomst bleek er inderdaad een uitslaande brand te woeden op de eerste verdieping van de woning. Door een snelle inzet van de brandweer, en met behulp van een schuimblusmiddel, kon het vuur snel bedwongen worden.

Desondanks raakte de keuken en een slaapkamer zwaar beschadigd. De bewoners waren op het moment van het uitbreken van de brand niet thuis. Stichting Salvage zal hen ondersteunen bij het afhandelen van de schade. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Deel dit artikel: