Triodos-topman ontvangt prestigieuze alumnusprijs

Matthijs Bierman, directeur van Triodos Bank Nederland, is door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot Almnus van het jaar 2012. Bierman heeft deze titel gekregen omdat hij een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de maatschappij, met name op het gebied van financiën en duurzaamheid.

De RUG heeft het thema duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Bierman gooit hoge ogen omdat hij in tijden van crisis, een inspirerend voorbeeld geeft en laat zien dat succesvol duurzaam en ethisch ondernemen mogelijk is.

De prijs wordt uitgereikt op 3 september bij de feestelijke opening van het nieuwe academische jaar in het Academiegebouw. Dit omdat Bierman niet bij de officiële uitreiking, tijdens de Zomerceremonie op 6 juli, aanwezig kan zijn. Tijdens deze ceremonie zal er wel een videoboodschap van Bierman vertoond worden.

Deel dit artikel: