Rivierenbuurt boos op gemeente

Wijkvereniging De Rivierenbuurt is boos op de gemeente. De bewoners waren door de gemeente gevraagd mee te denken over de vele plannen in de wijk, zoals de renovatie van de Herewegviaduct, de aanpak van de Zuidelijke Ringweg, en de verplaatsing van het busstation Afgelopen dinsdag kregen zij bij een overleg echter het gevoel dat hun inbreng niet op prijs wordt gesteld, laat staan meegenomen in de besluitvorming.

Ebel Glastra van de buurtvereniging zegt dat de buurt goede alternatieven heeft ingebracht. Zij pleiten onder meer voor verlaging van de spoorwegen in plaats van verhoging van het Herewegviaduct. Volgens hen is dit veiliger en verkeersvriendelijker.

Volgens de gemeente is verlaging van de spoorwegen onhaalbaar, maar de buurt neemt geen genoegen met de argumenten van het College.

Deel dit artikel: