Rivierenbuurt boos op gemeente

Wijkvereniging De Rivierenbuurt is boos op de gemeente. De bewoners waren door de gemeente gevraagd mee te denken over de vele plannen in de wijk, zoals de renovatie van de Herewegviaduct, de aanpak van de Zuidelijke Ringweg, en de verplaatsing van het busstation Afgelopen dinsdag kregen zij bij een overleg echter het gevoel dat hun inbreng niet op prijs wordt gesteld, laat staan meegenomen in de besluitvorming.

Ebel Glastra van de buurtvereniging zegt dat de buurt goede alternatieven heeft ingebracht. Zij pleiten onder meer voor verlaging van de spoorwegen in plaats van verhoging van het Herewegviaduct. Volgens hen is dit veiliger en verkeersvriendelijker.

Volgens de gemeente is verlaging van de spoorwegen onhaalbaar, maar de buurt neemt geen genoegen met de argumenten van het College.

Deel dit artikel:

  1. Heel jammer dat de bewoners het gevoel hebben dat er niet naar ze geluisterd wordt. Helaas komt uit dit stuk niet naar voren wat die ”argumenten van de gemeente” zijn. Het verlagen van de spoorweg is misschien wel verkeersvriendelijker, maar omdat het Herewegviaduct vlak bij het Centraal Station kan ik me voorstellen dat het nog flink wat voeten in de aarde heeft. Dat hangt er natuurlijk helemaal van af hoe veel lager de spoorbaan dient te liggen. Als het om minder dan een meter gaat is dat nog wel goed te maken zonder aanpassingen aan de perrons.

   1. volgens mij werkt sander voor de gemeente!
    want hij heeft overal antwoord op:-)

 1. Lijkt me dat de gemeente experts in dienst heeft (of inhuurt) die wat meer kijk op de zaak hebben dan de gemiddelde burger. Niet dat burgers geen ideeën mogen inbrengen, graag zelfs, maar bij goede argumenten moet je je neerleggen. Maar ik ken de argumenten hier niet precies, dus dat is moeilijk oordelen.

  Wel lijkt mij dat een verlaging van het spoor, waardoor treinen door de werkzaamheden een lange periode niet of nauwelijks richting het Westen kunnen rijden, zeer slecht is voor de bereikbaarheid van de stad. Dat moet je heel nauwkeurig plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *