Nieuwe kelder Vindicat voor bijna miljoen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De aanbesteding van het nieuwe Vindicat op de Grote Markt gaat deze week van start. Donderdag vergadert het corps van de studentenvereniging erover. De aanbesteding komt op de agenda van de Gemeenteraad als die op 20 juni vergadert.

Buiten de aanbesteding is een nieuwe kelder onder de nieuwbouw gepland. De kelder die onder het nieuwe Vindicat moet komen, gaat 905.000 euro kosten. De gemeente wil dit bedrag aan de studentenvereniging voorschieten. Vindicat betaalt het voorschot in termijnen af, zo deelde wethouder Frank de Vries woensdag mee in de Raadscommissie Ruimte en Wonen.

De sloop van het huidige pand van Vindicat valt onder de aanbesteding van het Forum, Die is door Bam in de wacht gesleept. De aanbesteding voor het nieuwe Vindicat moet in september zijn afgerond.