Korfballers Nic. winnen van Koog Zaandijk

sport
Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

De korfballers van Nic./Alfa College hebben de veldcompetitie winnend afgesloten. Koog Zaandijk/Hiltex werd zondagmiddag met 14 – 16 verslagen.

Door de overwinning in Koog aan de Zaan is Nic. op de vierde plaats geëindigd in de Ereklasse A met tien punten uit tien wedstrijden. Waar het voor het eerste team voorspoedig ging, ging het slechter voor het tweede team. Nic. 2. had zich al geplaatst voor de kruisfinales om het Nederlands Kampioenschap en kon daarom zondagmiddag vrijuit spelen. Dat vrijuit spelen werd iets te letterlijk genomen, want het tweede team van Koog Zaandijk was met 16 – 12 te sterk voor de Groningers.

De wedstrijden in Koog aan de Zaan betekenden de laatste competitiewedstrijden voor dit seizoen voor Nic. Het seizoen is weliswaar nog niet voorbij want Nic. 1 speelt aanstaande dinsdag de finale van de Jan Mulder Beker in Drachten. Nic. 2 speelt volgend weekend de eerste kruisfinale wedstrijd. In die wedstrijd, die in Driebergen gespeeld wordt, is Dalto 2 de tegenstander.

Algemeen klassement Ereklasse A:
1. Blauw Wit (10) – 17
2. DOS’46/Engeldot (10) – 14
3. Fortuna/MHIR (10) – 13
4. Nic/Alfa College (10) – 10
5. Koog Zaandijk/Hiltex (10) – 4
6. Mid Fryslân (10) – 2