Vrouw van balkon gered na woningbrand

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De bewoonster van een tussenwoning aan de Groenendaal is dinsdagavond lichtgewond geraakt bij een brand. Zij had teveel rook binnengekregen en is voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis.

“We kregen rond 21.30 uur de melding van de brand”, vertelt woordvoerder Peter Meuleman van de Hulpverleningsdienst Groningen. “We zijn ter plaatse gekomen met één bluswagen en een hoogwerker. Toen wij ter plaatse kwamen hadden de buren al adequaat gehandeld. De bewoonster, een oudere mevrouw, was na het uitbreken van de brand op haar balkon gaan staan. De buren hebben haar met een ladder in veiligheid weten te brengen.”

Volgens Meuleman had de brandweer het vuur snel onder controle. “De brand is ontstaan in de keuken en daar kwam veel rook bij vrij. Wat de oorzaak is geweest is nog onbekend maar daar zal onderzoek naar gedaan worden.” De brandweerlieden hebben na het sein brand meester de woning geventileerd en ook de woningen van de buren gecontroleerd op eventuele doorslag. Dit bleek niet het geval te zijn. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoonster te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.