FC Groningen-aanwinst Zeefuik leidt Jong Oranje naar zege

sport
Foto: flickr.com/photos/dankamminga/

FC Groningen-aanwinst Genero Zeefuik heeft vrijdagavond een belangrijk aandeel gehad in de winst in de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Luxemburg. In Luxemburg werd het 0 – 5, waarbij drie doelpunten op naam kwamen van Zeefuik.

Jong Oranje begon goed aan de wedstrijd. Na drie minuten spelen stond het al 0 – 2 door een doelpunt van Jordy Clasie die in de eerste minuut al het net wist te vinden. Zeefuik maakte de 0 – 2 uit een penalty. FC Twente-speler Leroy Fer maakte in de 37ste minuut de 0 – 3 wat gelijk de ruststand was.

Ook in de tweede helft was Oranje heer en meester op het veld en zag bondscoach Cor Pot Genero Zeefuik nog twee keer scoren. Door de winst blijft Jong Oranje koploper in Groep 10. Komende dinsdag neemt de selectie het in Maastricht op tegen Jong Bulgarije.

Genero Zeefuik tekende onlangs een contract voor vier jaar bij de Groningse eredivisionist. De 22-jarige aanvaller komt van PSV. Op verzoek van de Eindhovense club is niet bekend gemaakt wat Groningen voor het talent betaald heeft.