De Kimkiel wint eerste prijs op Techniek Toernooi

nieuws
De spanning stijgt. Zoveel bakstenen al die blijven drijven. Op donderdag 7 juni vond in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de nationale finale van het Techniek Toernooi plaats. Er waren acht competities die allemaal in het teken stonden van ‘Water’. Aan de finale deden 160 teams mee van basisscholen uit heel Nederland. Uiteindelijk werden 32 basisschoolteams door een jury van professoren uitgeroepen tot winnaars. Daaronder zes teams uit Noord-Nederland. Foto: Wim de Knegt

CSBO De Kimkiel heeft donderdag de eerste prijs gewonnen op het landelijk Techniek Toernooi in Arnhem. De prijs moet wel gedeeld worden met vijf andere scholen uit het Noorden.

Het toernooi vond plaats in het Nederlands Openluchtmuseum. In totaal deden er honderdzestig teams mee van tachtig verschillende basisscholen uit het hele land mee. Behalve Groningen vielen ook scholen uit Delfzijl, Glimmen en Haren in de prijzen. Het Techniek Toernooi is een jaarlijks terugkerend evenement dat als doel heeft om leerlingen enthousiast te maken voor technische opleidingen. Op het kampioenschap kregen de leerlingen opdrachten voorgeschoteld die allemaal met ‘water’ te maken hadden. Zo werden bijvoorbeeld de kinderen uit de jongste groepen uitgedaagd om van kartonnen dozen de hoogste gigabrug te bouwen.

Iedere uitdaging werd beoordeeld door hoogleraren van diverse Nederlandse universiteiten. Door de deelname aan het toernooi voldoen scholen aan diverse kerndoelen zoals die door het Ministerie van Onderwijs zijn opgesteld.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *