Bedrijventerreinen veranderen van bestemming

nieuws
foto: Google Streetview

Van de totale hoeveelheid oppervlakte bedrijfsruimte, 300 ha, die de gemeente Groningen ongebruikt in bezit heeft, gaat 100 ha van bestemming veranderen. De vraag naar bedrijfsterreinen door het bedrijfsleven is vanwege de economische crisis al een tijd minimaal.

Een derde van de Groningse bedrijfsterreinen zou een andere bestemming kunnen krijgen; bijvoorbeeld  gebruikt kunnen worden voor duurzame energie, agrarische of natuurfuncties of eventueel woningbouw. Wethouder Ton Schroor lichtte deze voornemens dinsdag toe in de Raadscommissie Werk en Inkomen.

Er is in de stad inmiddels een fors overaanbod ontstaan van woningbouw-, kantoren-, en bedrijvenlocaties. De gemeente zit er mee in de maag. Ook in de regio is sprake van overcapaciteit. Negentig ha aan bedrijfsterreinen wordt defenitief geschrapt in de stad.

Met de Suikerunie zijn goede afspraken gemaakt over de status van de vrijgekomen gronden. Plannen voor het SuikerUnieterrein bestaan alleen nog uit voornemens. Woningbouw blijft er, op den duur, een serieuze optie.