Verdachte cafémoord blijft vastzitten

nieuws
foto:Harro Meijer

De dertigjarige man die verdacht wordt van het neerschieten van een 35-jarige man uit Veendam in Het Kleine Kroegje aan de Rodeweg in Groningen blijft voorlopig vastzitten. De advocaat van de man had om vrijlating gevraagd.

De schietpartij vond in de nacht van 2 op 3 februari van dit jaar plaats. De hoofdverdachte loste meerdere schoten waarbij de Veendammer dodelijk gewond raakte. Na de schietpartij vluchtte de man naar Frankrijk. Twee dagen later kon hij in Parijs aangehouden worden.

De advocaat van de hoofdverdachte had om vrijlating van zijn cliënt gevraagd omdat er volgens hem een gebrek aan bewijs was. Daarnaast zou het dossier vol staan met ‘roddel en achterklap’. De rechtbank vindt echter dat er genoeg bewijzen op tafel liggen om de man langer vast te houden.

In de zaak zijn behalve de dertigjarige man, nog twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid in de zaak.