Stadjer niet onder de indruk van straatroof

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een 22-jarige man heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag verweerd bij een poging tot straatroof. De Stadjer raakte bij de overval niet gewond.

De Groninger fietste omstreeks 4 uur ’s nachts door de fietstunnel aan het einde van de Kerklaan. Plotseling werd de man belaagd door iemand met een steekvoorwerp en eiste de mobiele telefoon en portemonnee. De Stadjer was niet onder de indruk van zijn belager en verweerde zich. Hierbij raakte de overvaller vermoedelijk gewond aan zijn hoofd en besloot zonder buit de benen te nemen.

De politie is nog op zoek naar de straatrover. Het zou gaan om een man van ongeveer 18 jaar oud en 1.75m lang met een licht getinte huidskleur. Verder droeg hij een zwart glimmend trainingsjack en had zwart gemillimeterd haar.