Provincie wil meer treinen naar Leer

De provincie Groningen wil vanaf eind dit jaar meer treinen laten rijden van Winschoten en Bad Nieuweschans naar het Duitse Leer. De extra treinen maken deel uit van het plan om de spoorverbinding naar Bremen te verbeteren.

Om de plannen te realiseren werkt de provincie samen met vervoersbedrijf Arriva en de Landesnahverkehrsgeschellschaft Niedersachsen. Die organiseert het regionaal spoorverkeer in Niedersachsen. De bedoeling is dat van maandag tot en met vrijdag drie extra treinen tussen Bad Nieuweschans en Leer gaan rijden. Op zaterdag en zondag gaat het om één extra trein.

De extra treinen moet behalve het verbeteren van de verbinding met de Duitse stad, ook het doorreizen naar steden als Hannover en Hamburg aantrekkelijker maken. Om dit verder te optimaliseren gaan de partijen binnenkort kijken hoe de aansluiting van de trein in Leer met die naar Bremen verbeterd kan worden.

Deel dit artikel:
Adverteren?