Parkweg deels smaller

wijken
foto: Google Streetview

De Parkweg in de Rivierenbuurt wordt tussen Hoornsediep en Rijnstraat smaller en er komen fietsstallingen op de trottoirs. Dat heeft het stadsbestuur woensdag bekend gemaakt.

De bewoners van de buurt ondervinden nogal wat overlast van slordig geparkeerde fietsen. Omdat de gemeente al van plan was om één rijstrook van de Parkweg – namelijk die voor rechts afslaand verkeer richting het Emmaviaduct – te verwijderen, kunnen nu twee vliegen met een klap geslagen worden. De trottoirs worden aan beide kanten breder gemaakt waardoor er ruimte komt om fietsen te stallen. Het aantal parkeerplaatsen voor auto’s veranderd niet, al worden ze wel anders over de straat verdeeld.

Verder worden er in de straat zes bomen gekapt, die niet in al te goede staat verkeren. Daarvoor in de plaats komen drie nieuwe bomen en ook even verderop in de Rabenhauptstraat worden drie bomen geplant.