Nic./Alfa College verbreedt selectie met talentvolle Drentse

sport
Foto: nic-korfbal.nl

Madieke Groefsema speelt volgend seizoen voor de korfballers van Nic./Alfa College. Dat heeft de Groningse club maandag bekendgemaakt.

De 21-jarige Groefsema speelt op dit moment voor Noordenveld uit Roden. Nic. heeft haar de afgelopen jaren vaker benaderd voor een transfer. Omdat ze, zoals ze zelf zegt, toe is aan een nieuwe uitdaging, kiest ze nu dan toch voor een carrière bij de groen-witte krijgers.

Met de komst naar Groningen wordt Groefsema herenigd met haar zus Floor die afgelopen seizoen al de overstap naar Nic. maakte. Trainer Harold Jellema laat weten blij te zijn met de komst van het Drentse talent. “Madieke heeft een groot scorend vermogen. Dat gecombineerd met haar bovengemiddelde lengte is zij zeker een versterking voor onze selectie”, aldus Jellema.

Madieke Groefsema is al het vierde talent dat bij Nic. tekent. Eerder werd al bekend dat Diann Flokstra, Joost Hofman en Hylke van Gorkum naar de Groningse topclub komen.