Martinitoren met nieuwe liedjes

nieuws

Het klokkenspel van de Martini laat weer nieuw repertoire horen. Automatisch worden nu per kwartier de volgende melodieën gespeeld: Op elk heel uur Nearer, my God to Thee, op het 1ste kwartier English Country Garden, elk half uur Est-ce-mars en op het 3de kwartier Nun ade, du mein lieb Heimatsland.

Het eerste nummer is vooral bekend geworden als vermeend lied dat de scheepskapel tijdens het zinken van de Titanic, dit jaar 100 jaar geleden, speelde. Nummer 2 en 4 zijn een Engels en een Duits volksliedje als een knipoog naar de buitenlandse gasten. De goede luisteraar zal wellicht ook het voetballied “Nederland die heeft die bal, die mooie bal van goud” in het ‘Nun ade’ kunnen horen.

De speeltrommel van de Martinitoren wordt elke 3 maanden van nieuwe nummers voorzien, in beiaardiersjargon heet dat: verstoken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *