Groningen verrassend tweede op NK Senioren

sport
Foto: nijekriich.nl

De Groningse kaatsers Site Ferwerda, Pieter Vogels en Jan Hospes zijn maandag tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap voor Senioren in Franeker. Daarmee waren ze de sensatie van de dag. In de finale werd er met 5 – 5 en 6 – 0 verloren van het partuur van Sint Jacobiparochie.

Op de belangrijkste afdelingswedstrijd van het jaar, die traditioneel in Franeker verkaatst, wordt, stonden 68 partuur op de lijst. Groningen kwam de eerste twee omlopen vrij eenvoudig door. In de derde omloop kwam het Makkum tegen en een vroege eliminatie dreigde. Maar ondanks een 3 – 0 en later een 5 – 4 achterstand lukte het de Groningers om te winnen.

In de vierde omloop wachtte Wjelsryp dat na een spannende wedstrijd met 5 – 5 én 6 – 4 verslagen werd. Daardoor belandde Groningen in de halve finale waar het een andere favoriet voor de eindzege tegenkwam, het partuur van Berltsum. Het werd voor het aanwezige publiek een mooie en spannende wedstrijd die pas op 5 – 5 en 6 – 6 zijn einde kreeg. Dankzij een fraaie bovenslag van Pieter Vogels bezorgde hij Groningen de niet verwachte finaleplaats.

In de finale tegen Rutmer van der Meer, Taeke Triemstra en Renze Pieter Hiemstra kwam Groningen op een 5 – 4 voorsprong. Daarna liet Sint Jacobiparochie zien dat ze niet voor niets de favoriet waren, en wisten ze de partij naar hun hand te zetten.

Groningen:
1e omloop: Niawier/Metslawier : 5 – 2 / 6 -2
2e omloop: Hantum : 5 – 1 / 6 – 4
3e omloop: Makkum : 5 – 5 / 6 – 6
4e omloop: Wjelsryp : 5 – 5 / 6 – 4
5e omloop: Staand nummer
Halve finale: Berltsum : 5 – 5 / 6 – 6