De Kimkiel in de race voor nationaal techniektalent

nieuws
Welke basisscholieren maken van zand een ringdijk die het meeste water tegenhoudt? Op donderdag 7 juni vindt in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de nationale finale van het Techniek Toernooi plaats. Foto: Sjaak Bos

Basisschool De Kimkiel aan de Kluiverboom is in de race om verkozen te worden tot nationaal techniektalent van het jaar. In totaal zijn er nog negen basisscholen uit het Noorden in de race. Dat laat de organisatie van het Techniek Toernooi vrijdag weten.

Het Techniek Toernooi is een nationaal techniekevenement voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. De wedstrijden beginnen op school. In teams van maximaal vier leerlingen wordt er gewerkt aan een technische opdracht. Er zijn in totaal acht uitdagingen die dit jaar allemaal in het teken van ‘water’ staan. De finale van het Techniek Toernooi vindt donderdag 7 juni plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Behalve De Kimkiel zijn ook scholen uit Delfzijl, Echten, Ees, Glimmen, Haren, Oostwold en Wildervank nog in de race.

De wedstrijd heeft als doel om kinderen in aanraking te laten komen met techniek en wetenschap. De wedstrijd wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *