Woning zwaar beschadigd door brand

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Een woning aan de Boelemaheerd in de wijk Beijum is maandagochtend zwaar beschadigd geraakt bij een brand. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

“De brand brak rond 11.30 uur uit in een benedenwoning”, vertelt woordvoerder Maarten van Wieringen van de Hulpverleningsdienst Groningen. “De melding werd gedaan door de bewoonster die vertelde dat de brand begonnen was in de slaapkamer. Bij aankomst van onze bluswagen en hoogwerker was de brand uitslaand. De bewoonster stond toen al buiten.”

Van Wieringen vertelt dat rond 11.45 uur het sein ‘brand meester’ gegeven kon worden. “De woning is door de brand zwaar beschadigd geraakt. Naastgelegen woningen liepen rook-, roet- en waterschade op.” Of de woning onbewoonbaar is durft Van Wieringen niet te zeggen. Ook over de oorzaak is nog niets bekend. “De Technische Recherche zal hier onderzoek naar doen.”