Utrechtse debaters sterkste op NK in Groningen

nieuws
Foto: maps.google.nl

De Utrechtse studenten Danique van Koppenhagen en Tomas Beerthuis hebben afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap Debatteren in Groningen gewonnen. Aan het kampioenschap deden meer dan honderdvijftig deelnemers mee.

Het Nederlands Kampioenschap duurde twee dagen. De 77 teams debatteerden in de vorm van het Brits parlement, wat gezien wordt als de moeilijkste debat vorm. De voorrondes werden gehouden in het Preadinius Gymnasium, de halve finales en de finale vond plaats in het Academiegebouw.

Met 77 teams was het kampioenschap de grootste ooit. Behalve studenten bestonden de teams uit scholieren en professionals. Koppenhagen en Beerthuis bleken de sterkste te zijn en gingen er met de hoofdprijs vandoor. Beerthuis werd daarnaast uitgeroepen tot de beste individuele spreker.