Stadspartij enthousiast over duurzame ideeën Brederoschool

De Stadspartij wil onderzoeken in hoeverre scholen duurzame ideeën kunnen ontwikkelen en uitvoeren. Komende woensdag dient de partij bij de Kadernota ‘Op naar schoolgebouwen van de toekomst’ hiervoor een motie in.

Aanleiding voor de motie is een onderzoek van groep zeven van de Brederoschool. Leerlingen hebben de afgelopen weken onderzocht hoe er op een goedkope manier duurzaam kan worden bezuinigd op hun school.

Uit het onderzoek bleek dat er in de kamer van de conciërge altijd licht brandt, terwijl er niet altijd iemand aanwezig is. Het installeren van warmtegevoelige lichtschakelaars zou volgens de leerlingen de ideale oplossing zijn. Ook kwam men met het idee om regenwater op te vangen om dit vervolgens te gebruiken voor het doorspoelen van de toiletten. Ook het realiseren van een groen schooldak hoorde bij de ideeën.

De Stadspartij is enthousiast over de plannen en wil een aantal overnemen. Of groene schooldaken mogelijk zijn en of toiletten doorgespoeld kunnen worden met hemelwater moet echter nog onderzocht worden. Daarom komt de partij met een motie om dit onderzoek haalbaar te maken.