Rehwinkel: PvdA had verantwoordelijkheid moeten nemen

Burgemeester Rehwinkel vindt het jammer dat zijn partij, de PvdA, geen deel uitmaakt van de partijen die donderdag in Den Haag een akkoord hebben bereikt over een pakket aan bezuinigingen. Dat zijn de VVD, het CDA, D66, Groen Links en de ChristenUnie.

Rehwinkel vindt dat de PvdA als bestuurspartij verantwoordelijkheid had moeten nemen. Hij vreest dat hierdoor de PvdA uit een toekomstige regering blijft.

De burgemeester vindt het geen mooi beeld dat de linkse partijen momenteel zo verdeeld zijn. Rehwinkel zegt dat GroenLinks en D66 veel hebben bereikt en dat de echte pijnpunten uit het eerdere bezuinigingsplan zijn gehaald.

Rehwinkel is blij dat de bezuinigingen op het openbaar vervoer deels van de baan zijn. Ook is de burgemeester tevreden dat het hoge BTW tarief op cultuur niet door gaat en de bezuinigen op het bijzondere onderwijs zijn teruggedraaid.

Als vervelende punten van het akkoord noemt hij de nul-lijn van salarissen van ambtenaren en onderwijzend personeel en de huurverhoging voor de middeninkomens.

Luister naar het interview dat Willem Peter Meeuwissen had met burgemeester Peter Rehwinkel.

Deel dit artikel:

 1. Rehwinkel is een prima voorbeeld van een pluche socialist,dit zijn de personen die er voor zorgen dat mensen hun vertrouwen in het socialisme kwijt raken.
  Ze zitten er allemaal voor hen zelf en voor hun vriendejes en voor niemand anders.
  Het is walgelijk glad mannetje niets of minder.

 2. Hoezo D’66 en Groenlinks linkse partijen? Link dat wel. Ouderen moeten doorwerken en de jeugdwerkloosheid loopt weer op. En nu gaan ze het ontslagrecht “hervormen” lees: naar de knoppen helpen. Dit staat al heel lang op het verlanglijstje van deze neoliberale clubjes. Straks zit je in de bijstand na een jaar werkloosheid. D’66 en GL zijn er puur voor de hoger opgeleiden. Voor de mensen die pas op hun dertigste aan de samenleving gaan bijdragen maar wel willen dat een stratenmaker straks met 60 in de bijstand wordt gedumpt en flink gekort gaat worden op zijn oude dag omdat hij onvoldoende pensioen heeft kunnen opbouwen.
  Ik hoop dat die Kunduz coalitie in september weer voorbij is.
  Haal het geld eindelijk eens bij de rijken vandaan.

 3. Rehwinkel is een D66 mol in de PvdA gelederen.

  Deze Kunduz coalitie zal uiteindelijk net zo geschoffeerd worden door de VVD/CDA combo als met de Kunduz missie.
  Ze denken wat te kunnen behalen met het schuren tegen de grote jongens maar worden uiteindelijk weer van het speelplein weggejaagd als hun nut is uitgespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *