Rehwinkel: PvdA had verantwoordelijkheid moeten nemen

Burgemeester Rehwinkel vindt het jammer dat zijn partij, de PvdA, geen deel uitmaakt van de partijen die donderdag in Den Haag een akkoord hebben bereikt over een pakket aan bezuinigingen. Dat zijn de VVD, het CDA, D66, Groen Links en de ChristenUnie.

Rehwinkel vindt dat de PvdA als bestuurspartij verantwoordelijkheid had moeten nemen. Hij vreest dat hierdoor de PvdA uit een toekomstige regering blijft.

De burgemeester vindt het geen mooi beeld dat de linkse partijen momenteel zo verdeeld zijn. Rehwinkel zegt dat GroenLinks en D66 veel hebben bereikt en dat de echte pijnpunten uit het eerdere bezuinigingsplan zijn gehaald.

Rehwinkel is blij dat de bezuinigingen op het openbaar vervoer deels van de baan zijn. Ook is de burgemeester tevreden dat het hoge BTW tarief op cultuur niet door gaat en de bezuinigen op het bijzondere onderwijs zijn teruggedraaid.

Als vervelende punten van het akkoord noemt hij de nul-lijn van salarissen van ambtenaren en onderwijzend personeel en de huurverhoging voor de middeninkomens.

Luister naar het interview dat Willem Peter Meeuwissen had met burgemeester Peter Rehwinkel.