Qbuzz beste vervoerder van Nederland

Vervoersbedrijf Qbuzz heeft met een gemiddeld cijfer van een 7,5 de hoogste waardering van haar klanten gekregen. Daarmee is het bedrijf het best scorende vervoersbedrijf in Nederland.

Het rapportcijfer is gebaseerd op de Openbaar Vervoer Klantenbarometer 2011. Dit is een jaarlijks onderzoek onder Nederlandse reizigers dat tussen oktober en december wordt gehouden in 87 gebieden. Dit jaar hebben daar 86.000 reizigers aan deelgenomen.

Qbuzz is in Nederland actief in drie concessies. In Rotterdam levert Qbuzz met een 7,8 de beste kwaliteit. Het stadsvervoer in Groningen krijgt een 7,5 en de streekdiensten een 7,4. Zuid Oost Friesland krijgt eveneens een 7,4. Het gemiddelde van een 7,5 ligt ruim boven het landelijk gemiddelde van een 7,2. Met name de vriendelijkheid van de chauffeurs en de veiligheid in de bussen scoren goed in het onderzoek.

Qua concessiegebieden zijn de reizigers overigens het meest tevreden over de Waddeneilanden. Vervoersbedrijf Arriva krijgt hier een 8,2. De Stadsdienst in Lelystad van Connexxion krijgt met een 6,8 het laagste cijfer.