FC Groningen weet ook niet te winnen van De Graafschap

FC Groningen is er vrijdagavond opnieuw niet in geslaagd om te winnen. In de Euroborg speelden de Groningers met 1-1 gelijk tegen De Graafschap. Matias Jones maakte nog wel de openingstreffer, maar in de tweede helft scoorde Jansen de gelijkmaker. Door het gelijkspel blijft FC Groningen op de dertiende plaats in de eredivisie.

Eerste helft

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd. Na vijftien seconden spelen mocht Jones al de eerste voorzet geven. Deze was echter net te scherp voor Texeira. Na tien minuten kreeg de FC wederom een goede kans. Na een counter belande de bal voor de voeten van Texeira. Zijn schot was hard, maar niet goed genoeg om De Winter te verschalken. Even later kreeg De Graafschap de eerste kans. Michael de Leeuw schoot hard op Luciano van dichtbij.

Nicklas Pedersen had na twintig minuten de voorsprong voor FC Groningen op de voet. Hij kreeg de bal aangespeeld van Tadic in de zestien, maar Pedersen schoot op een verdediger. Na een half uur kwam FC Groningen dan wel op voorsprong. Matias Jones schoot een strakke voorzet van Tadic keihard in de goal: 1-0

FC Groningen kwam daarna goed weg, nadat Bacuna de bal simpel inleverde bij De Leeuw. De spits van de Graafschap krulde de bal net naast. In de tegenstoot was Dusan Tadic dichtbij een doelpunt. Hij schoot recht op De Winter.

Tweede helft

Vlak na rust kreeg FC Groningen direct een goede mogelijkheid om de score op te voeren. De pass om Texeira was echter net te scherp waardoor De Winter de bal ternauwernood kon controleren. Tien minuten na rust kreeg FC Groningen wederom een prima kans. Matias Jones ging goed door op de rechterkant, maar vergat de bal voor te geven.

Luciano werd na een uur spelen bijna verrast door een schot van Vermouth, vanaf vijfentwintig meter. De snoeiharde bal, ging net naast. Het tempo ging er daarna wat uit, maar Groningen bleef de betere ploeg. Toch kwam De Graafschap, met nog twintig minuten te spelen, op gelijke hoogte. De ingevallen Anco Jansen krulde de bal vanaf de zestien meter prachtig de goal in: 1-1.

Daarna probeerde Groningen het wel, maar tot echt grote kansen leidde dat niet meer, met af en toe een striemend fluitconcert tot gevolg. Door het gelijkspel blijft FC Groningen dertiende in de eredivisie.

Opstellingen

FC Groningen: Luciano; Bacuna, Kappelhof, Sparv, Burnet; Kieftenbeld, Andersson; Jones, Pedersen (76′ Suk), Tadic; Texeira.
De Graafschap: De Winter; Wormgoor, Fränkel, De Leeuw, Poepon (60′ A. Jansen), Meijer, El Hassnaoui, J. Jansen (72′ Saeijs), Vermouth, Rose, Van de Pavert.