Koninklijke onderscheiding voor vijftien Groningers

Jarenlange bijzondere inzet voor de sportclub, natuur, poëzie en het strafrecht werd vrijdagochtend beloond met een lintje. Vijftien Groningers ontvingen een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Rehwinkel.

De 92-jarige Sijke Beukema-De Vries kon niet bij de plechtigheid aanwezig zijn. Rehwinkel bracht haar vanmiddag een bezoek in zorgtehuis Innersdijk. Zij wordt geëerd vanwege haar jarenlange inzet voor het wijk-en buurtcentrum Het Floreshuis. Zij gaat nu door het leven als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De jongste die vandaag in het zonnetje werd gezet is de dertigjarige Fatumata Diallo uit Guinee. Zij kreeg een lintje dankzij haar inzet voor allochtone vrouwenemancipatie en haar strijd tegen vrouwelijke genitale verminking. Zij is nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ieder jaar worden tijdens de lintjesregen koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij. Dit jaar werden in totaal ruim 3400 lintjes uitgereikt.

Deel dit artikel: