Honderden ballonnen kleuren skyline van Groningen

nieuws
Foto: Sander Koenen

Honderden gekleurde ballonnen kleurden zondagmiddag de grauwe lentelucht boven de binnenstad van Groningen. De ballonnen gingen de lucht in vanwege het vijfjarig bestaan van de IMC Weekendschool Groningen.

Aan de ballonnen was een wenskaart gehangen. De afgelopen periode is er door de leerlingen druk gewerkt om een zo orgineel mogelijke wens te bedenken. Wethouder Elly Pastoor van Jeugd en Onderwijs liet de eerste wensballonnen op, waarna er honderden volgden.

De IMC Weekendschool werd vijf jaar geleden opgericht om de toekomstperspectieven van kinderen uit economisch zwakkere wijken te verbreden. Dit wordt onder andere gedaan door het uitnodigen van gastdocenten die de leerlingen een kijkje bieden in interessante vakgebieden als geneeskunde, sterrenkunde en journalistiek.