Burgernet ingezet om beroving op Westindischekade

Een 48-jarige bewoner van de West-Indische Kade is maandagochtend in zijn eigen straat op gewelddadige wijze beroofd van een sleutel. De man raakte lichtgewond.

“Volgens onze gegevens is rond 10.00 uur de man op straat beroofd na te zijn mishandeld”, vertelt woordvoerder Jan Visser van de Regiopolitie Groningen. “Hierbij zou een sleutel zijn buitgemaakt.” Over het hoe en wat tast de politie nog in het duister. “We zijn bezig met een onderzoek.”

De beroving zou gepleegd zijn door twee verdachten. De eerste verdachte is een man van 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij had blond, kort, onverzorgd haar. Tijdens de beroving droeg hij een spijkerjas en een grijze trui met daarover heen een veiligheidsvest met een oranje / gele kleur. De tweede verdachte is eveneens een man met een Indiaas uiterlijk. Hij is 1.70 meter lang, heeft zwart lang haar en droeg een spijkerbroek.