Stad in het teken van Nationale Complimentendag

Een compliment voor de mooie kleding die je draagt, of gewoon omdat je zulk goed werk hebt afgeleverd. Op 1 maart mag het want het is dan traditioneel de Nationale Complimentendag.

En daar werd donderdag op verschillende manieren bij stilgestaan. Op de Grote Markt werd in de middag een Complimentenloket neergezet. Een houten huisje met wieltjes eronder dat over de Markt tufte. In het huisje een mevrouw die de verschillende winkelende Stadjers becomplimenteerde.

De Nationale Complimentendag is op 1 maart 2003 in het leven geroepen door de Stichting Buitengewoonzijn. In de praktijk blijkt namelijk dat we elkaar veel te weinig complimentjes geven. De gehele dag staat daarom in het teken van oprechte aandacht en het tonen van waardering.

Verslaggever Sebastiaan Scheffer bezocht donderdagmiddag het Complimentenloket en maakte de volgende reportage:

Deel dit artikel: