Raad verbaasd over trage afhandeling bezwaren

Enkele bewoners van de Kop van Oost wachten al meer dan een half jaar op een uitspraak over hun bezwaarschriften over het betaald parkeren in de Kop van Oost. Alle partijen in de gemeenteraad hebben gezamenlijk hierover vragen gesteld aan het stadsbestuur.

De omwonenden hebben hun bezwaren afgelopen september ingediend tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. Binnen drie maanden zou er een reactie komen van de bezwaarschriftencommissie. Toen de indieners na drie maanden zelf contact opnamen, werd hun verteld dat er nog meer bezwaren binnen waren gekomen en dat daardoor de procedure uitliep. Half februari was er echter nog steeds geen antwoord. Volgens de commissie was een computerstoring bij de gemeente daaraan schuld: de betreffende bestanden waren beschadigd. Half maart zouden de problemen verholpen zijn.

Toen er half maart nog steeds geen antwoord kwam, stapten de betrokken omwonenden naar de gemeenteraadsfracties, die zich allen verbaasd toonden over de niet nagekomen toezeggingen. Voor zover bekend is het de eerste keer dat de gemeenteraadsfracties gezamenlijk vragen stellen aan het College van B&W.