Praediniusgymnasium haalt ruim 4100 euro op voor WarChild

nieuws
Foto: Mike Slot

Het Praediniusgymnasium heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 4.102,98 opgehaald voor het initiatief van Radio 538, 538 voor WarChild. De school was de hele nacht open gebleven om allerlei activiteiten te ondernemen om geld in te zamelen.

Zo werd er een basketbalwedstrijd georganiseerd, werd er live-muziek gemaakt en verkochten leerlingen allerlei hapjes en drankjes. Ook Radio 538 was zelf aanwezig in het gebouw om een nachtuitzending te verzorgen.

De rector spreekt van een zeer geslaagde nacht. “Ik was er zelf rond 01.00 uur en de sfeer en actiebereidheid was ontzettend goed en groot”. Verschillende leerlingen hebben vrijdag aan de rector gevraagd of acties als deze een vervolg kunnen krijgen. “Daar zullen we als directie nog even over na moeten denken maar an sich denk ik dat niets zulke initiatieven in de weg staat”.

Verslaggever Sebastiaan Scheffer sprak met rector Maurice van Daal van het Praediniusgymnasium:

De DJ’s van de radiozender bleven tot 06.00 uur in het schoolgebouw. Daarna werd de uitzending overgenomen vanuit de studio op de Grote Markt. De actie wordt vrijdagavond afgesloten met live-optredens van onder andere Racoon, Sander van Doorn, Marco Borsato en Van Velzen en nog vele anderen. Mike Slot maakte vrijdagmiddag de onderstaande foto’s op de Grote Markt. Heb je zelf ook foto’s gemaakt van de actie op de Grote Markt en wil je die terugzien op deze pagina? Stuur ze naar de redactie van OOG Radio & TV!

Foto: Mike Slot
Foto: Mike Slot
Foto: Mike Slot
Foto: Mike Slot
Foto: Mike Slot