Platenbeurs op Vismarkt trekt veel belangstelling

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De CD- en platenbeurs op de Vismarkt donderdag trekt veel belangstelling. Tientallen muziekliefhebbers komen even een kijkje nemen bij de muziekdragers die uitgestald staan in tientallen marktkramen.

“We hebben hier vandaag zo’n honderdvijftig meter aan kramen staan”, vertelt André Frijters van de organisatie. “We hebben wel eens minder gehad maar in Groningen is er al altijd veel belangstelling voor zulk soort markten. Je kunt misschien wel zeggen dat het hier meer leeft dan in andere steden.” Frijters organiseert de CD- en platenbeurzen door het hele land. “Daarbij zullen we dit seizoen een aantal keren neerstrijken in Groningen.”

“Eigenlijk heb ik hier wel een beetje naar uitgekeken”, vertelt één van de belangstellenden die in een bak met muziek van Reo Speedwagon en Joni Mitchell zit te neuzen. “Deze van Joni Mitchell ga ik sowieso kopen. Eigenlijk had ik dit schijfje al moeten hebben, maar daar was het nog niet van gekomen.” Of er nog meer muziek aangeschaft wordt weet de muziekliefhebber niet. “Het is nog vroeg en ik weet niet wat ik allemaal nog tegen ga komen.” Dat de zoektocht nog even doorgaat staat buiten kijf. “Moet je kijken, het zonnetje schijnt over de Vismarkt … dit is gewoon genieten.”

Verslaggever Sebastiaan Scheffer was donderdagochtend op de CD- en platenbeurs en maakte de volgende radioreportage:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *