Onderwijsbond gaat door met acties passend onderwijs

nieuws
foto: Jessica IJpma

Mocht de Tweede Kamer het wetsvoorstel over het passend onderwijs aannemen, dan zullen opnieuw acties in het onderwijs volgen als de Eerste Kamer zich over het voorstel buigt. Daarvoor waarschuwt voorzitter Walter Dresscher van de Algemene Onderwijsbond, in het NRC Handelsblad.

Afgelopen woensdag werd er al op verschillende scholen in de stad gestaakt in verband met de bezuinigingen op het passend onderwijs. Landelijk staakten er vijftigduizend leerkrachten. De docenten zijn boos omdat er in de wet slechte keuzes worden gemaakt. Het kabinet wil meer kinderen van het bijzonder onderwijs naar het reguliere basisonderwijs overhevelen, terwijl er minder geld beschikbaar is. De docenten denken dat dit ten koste gaat van de kwaliteit, het aantal banen en ook zou de werkdruk hoger worden.

De landelijke actie lijkt echter weinig uitgericht te hebben. Volgens minister Van Bijsterveldt van Onderwijs gaan de bezuinigingen van driehonderd miljoen euro gewoon door. Donderdag wordt er in Den Haag opnieuw over de kwestie gedebatteerd.