Leerlingen bekogelen docenten met verf en slagroom

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Leerlingen van het Praediniusgymnasium aan de Turfsingel hebben donderdagmiddag tegen betaling twee docenten bekogeld met verf en slagroom. Het bekogelen maakt onderdeel uit van de actie 538 voor War Child.

Het Gymnasium is door radiozender 538 gevraagd om als gastheer te dienen voor de actie in Groningen. Dit betekent dat de school in de nacht van donderdag op vrijdag open blijft om allerlei acties te kunnen organiseren. Zo is er een basketbal-wedstrijd, is er live-muziek, worden er allerlei hapjes en drankjes verkocht en is er een ontbijt. De bedoeling is om met alle acties zoveel mogelijk geld te verdienen.

Het geld gaat War Child op haar beurt weer gebruiken om kinderen in oorlog- en conflictgebieden naar school te kunnen laten gaan. De actie in Groningen maakt deel uit van een landelijke actie die vorige week vrijdag op het Vrijthof in Maastricht begon. Vrijdag wordt de actie afgesloten in Groningen, en dan wordt ook het bedrag bekend gemaakt wat bij elkaar verzameld is.

Verslaggever Sebastiaan Scheffer was donderdagmiddag bij de actie en zag hoe de docenten bekogeld werden:

Een actie als donderdagmiddag op het schoolplein van het Praediniusgymnasium leveren ook bijzondere foto’s op. Heb je zelf ook foto’s gemaakt van de actie op het Gymnasium en wil je die terugzien op deze pagina? Stuur ze naar de redactie van OOG Radio & TV!

Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Arend Bremer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Arend Bremer
Foto: Arend Bremer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Arend Bremer