Leerlingen en senioren inspireren Loesje

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

In het Praediniusgymnasium aan de Turfsingel vond vrijdagmiddag een Loesje-workshop plaats. Jongeren en ouderen gingen met elkaar om de tafel zitten om te brainstormen over nieuwe ideeën voor de beroemde Loesje-teksten.

De teksten die de workshop heeft opgeleverd worden gebruikt voor een nieuw Loesjeboek dat in oktober wordt uitgebracht. Hanneke van Loesje laat weten erg tevreden te zijn over de workshop. “We hebben deze workshop inmiddels in verschillende steden aangeboden, maar wat hier in Groningen opvalt is dat iedereen heel erg serieus er mee bezig is, en ook heel erg zijn best doet. Je kon tijdens de twee uur durende workshop een speld horen vallen”.

Ook de deelnemers waren enthousiast. “Ik kende Loesje al van vroeger toen ik nog op school zat. Maar om nu aan de andere kant te zitten, om de teksten zelf te schrijven, dat is wel ontzettend leuk en inspirerend”, zegt zestigplusser Renée. “Eigenlijk zag je ook helemaal geen verschil tussen de senioren en de leerlingen”, zegt vierdeklasser William. “Het enige waar je dat aan merkte is dat de ouderen een ander handschrift hebben en het veel hebben over computeren”. Beide deelnemers hopen dat hun teksten te lezen zullen zijn in het nieuwe boek. “Maar dat is afwachten”.

Verslaggever Sebastiaan Scheffer was vrijdagmiddag bij de workshop en maakte de volgende audio-reportage:

Deel dit artikel: