Laboratorium Infectieziekten genomineerd voor architectuurprijs

nieuws
foto: Gerard van Beek / http://gebouwvanhetjaar.nl

Het Laboratorium voor Infectieziekten aan de Van Swietenlaan dingt mee naar de titel BNA Gebouw van het Jaar in de regio Noord. Het gebouw van architectenbureau De Zwarte Hond uit de stad neemt het op tegen Provinciehuis in Leeuwarden.

De jury zal op 12 april in het Drents Museum bekend maken wel gebouw de winnaar is en daarmee ook doorgaat naar de landelijke finale. Twee andere Groningse inzendingen kregen wel een eervolle vermelding. Dat zijn de huisvesting voor jongeren aan Eendrachtskade 12 en een multifunctioneel tuinhuisje van architect Haiko Meier dat in het volkstuinencomplex De Tuinwijck staat.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan leden van de Bond van Nederlandse Architecten. Het gebouw moet in het afgelopen jaar in gebruik zijn genomen. De winnaars van de vijf regionale voorronden gaan door naar de nationale finale op 11 mei. Alle winnende gebouwen krijgen een speciale gevelplaquette.

Deel dit artikel:
Adverteren?