Jong FC Groningen pakt drie punten tegen Jong AZ

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond Jong AZ met 1 – 0 verslagen. De gehele tweede helft moest de FC het met één man minder stellen.

Het team van trainer Dick Lukkien speelde een goede wedstrijd. Toch wist de ploeg in de eerste helft niet tot scoren te komen. Die kansen leken ook helemaal verkeken toen Nicklas Pedersen vlak voor rust de rode kaart kreeg voor een overtreding en Groningen de wedstrijd uit moest spelen met tien man.

Hyun Jun Suk dacht daar anders over. Vlak na rust scoorde hij de enige treffer in de wedstrijd waarmee de drie punten in Groningen bleven. Door de overwinning staat Jong FC Groningen nu op de vierde plaats in de Eredivisie voor Beloften.

Nicklas Pedersen is door de rode kaart zeker voor één wedstrijd geschorst. Daarnaast mag hij ook komende zaterdag niet opgesteld worden door trainer Pieter Huistra in het eerste elftal voor de belangrijke wedstrijd tegen SC Heerenveen.