FC Groningen gaat voor winst in Derby van het Noorden

Zaterdag staat de derby van het Noorden op het programma in de Eredivisie. FC Groningen gaat het in eigen huis opnemen tegen de rivaal uit Friesland, SC Heerenveen. Groningen draait de laatste tijd niet zo lekker maar won afgelopen week van Excelsior met 1 – 0 door een doelpunt van Lorenzo Burnet. Voor hem en voor Luis Pedro een spannende dag morgen vanwege het feit dat het voor deze twee spelers de allereerste derby in de Euroborg zal zijn.

Pieter Huistra kampt met een groot probleem. Hij mist een tweetal spelers door schorsingen, Pedersen en Sparv, en een hele lijst aan geblesseerden. Suk was vrijdagochtend niet bij de training. Hij had te veel last van zijn knie en morgen wordt bekeken of hij bij de selectie zit. Virgil van Dijk is niet geheel fit vanwege buikgriep. Morgen wordt de knoop doorgehakt of hij al dan niet kan spelen. 

Verder ontbreken: Jonas Ivens, Emil Johansson, Kees Kwakman, Maikel Kieftenbeld en Koen van de Laak. Thomas Enevoldsen zal wel bij de eerste achttien zitten.

Hierdoor is Pieter Huistra genoodzaakt maatregelen te nemen waardoor bijna de hele B-kern op de bank plaats zal nemen.

11 september 2011 won FC Heerenveen in het Abe Lenstra stadion met 3-0. Aan de Groningers nu om die blamage recht te trekken en de ploeg geeft dan ook aan erg gemotiveerd te zijn.

De wedstrijd in de Euroborg begint zaterdag om kwart voor zeven.

Luister hier naar de reportage die verslaggever Jorik Nijhuis maakte.