Burgemeester Rehwinkel reikt zwaard uit

Burgemeester Rehwinkel heeft vrijdagochtend een replica van het gebroken zwaard van de Boteringestraat uitgereikt aan een klas internationale leerlingen van de Groningse Schoolvereniging. Het gebroken zwaard is de hoofdprijs van de wedstrijd Schat zoekt vinder op School waar vier basisscholen aan meedoen.

In totaal kregen vijftien klassen de opdracht om een historisch verhaal te schrijven met invloeden van het verhaal van Bommen Berend. Schat zoekt Vinder op school is een onderdeel van het hoofdproject Schat zoekt Vinder, waarin educatie en cultuur centraal staan.

De leidraad van dit project is het boek Schatten uit de Schaduw waarin elf Groningse archeologische vondsten in worden aangehaald. Het verhaal dat gewonnen heeft komt ook in het boek te staan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *