Binnenvaart tegen betalen voor doorvaart Stad

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De belangengroep van de binnenvaartschippers Schuttevaer en de Stadspartij vinden het niet kunnen dat de gemeente geld wil vragen voor het openen van bruggen en sluizen buiten de reguliere openingstijden. Het plan van het stadsbestuur werd woensdag in de commissie Beheer en Verkeer besproken.

Ongeveer 50 keer per jaar passeren beroepsschippers de stad buiten de tijd dat bruggen en sluizen bediend worden. Tot nu toe gebeurt dat gratis, maar het stadsbestuur stelt voor om voor iedere doorvaart 250 euro in rekening te brengen.

Schuttevaer maakte gebruik van de spreektijd om zijn bezwaren te uiten. Binnen de commissie kregen de beroepsschippers steun van de Stadspartij. Fractievoorzitter Robert Prummel rekende voor dat een retourtje vrachtvervoer over het Noord -Willemskanaal naar Assen na vier uur ’s middags zo’n 500 euro gaat kosten. De gemeenteraad stemt volgende week over het voorstel.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *