Actie War Child helpt 72.984 kinderen

nieuws
Foto: Radio 538

Door de actie van 538 voor War Child kunnen bijna 73.000 kinderen uit oorlogs- en conflictgebieden geholpen worden om weer naar school te gaan. Het resultaat werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de finale op de Grote Markt.

De finale was de afsluiting van een week vol acties. Vorige week vrijdag begon het allemaal op het Vrijthof in Maastricht. Via Den Bosch, Nijmegen en Leeuwarden werd er vrijdag gefinished in Groningen. In alle steden werden allerlei acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Uiteindelijk is er een bedrag van 875.808 euro verzameld. Hiermee kunnen 72.984 oorlogskinderen weer naar school. Mark Vogt, directeur van War Child laat in een reactie weten erg blij te zijn. “Oorlog slaat de bodem uit het leven van iedereen, kinderen in het bijzonder. De afgelopen week hebben zoveel mensen en bedrijven vol overgave hun talent ingezet en daarmee een nieuwe basis gelegd voor het leven van 72.984 oorlogskinderen. Met dit geweldige resultaat durven deze kinderen weer naar school en kunnen zo de oorlog achter zich laten”.

In de stad werd vrijdag op verschillende manieren stilgestaan bij het evenement. Zo was het Praediniusgymnasium in de nacht van donderdag op vrijdag open zodat leerlingen er door middel van allerlei evenementen geld konden inzamelen. Maar ook andere Stadjers staken door middel van dans en de verkoop van hapjes en drankjes de handen uit de mouwen. De finale werd vrijdagavond afgesloten op de Grote Markt met onder andere optredens van Van Velzen, Marco Borsato en Racoon.